Home > News > Gemeentelijke huisvesting: Huurders voortaan geïnformeerd per sms

 

Gemeentelijke huisvesting: Huurders voortaan geïnformeerd per sms

Sedert begin maart gaat de dienst Gemeentelijke eigendommen van Sint-Joost-ten-Node voortaan over tot het sturen van sms'jes om informatie te zenden en te communiceren met haar 340 huurders en 700 kandidaat-huurders, op initiatief van de Schepen van Huisvesting die tevens belast is met Informatica, Philippe Boïketé.

Voortaan zullen de huurders geïnformeerd worden per sms in geval van werken, defecte lift, vervanging van sleutels, vergeten betaling van de huur, inzameloperaties van grofvuil enz... Overigens zal voor iedere aanvraag tot interventie voor onderhoudswerken een nummer worden toegewezen, dat aan de huurder zal worden doorgestuurd per sms. Op die manier zal hij later beter geïnformeerd kunnen worden over de behandeling van zijn aanvraag tot interventie (geautomatiseerde bevestiging door een dossiernummer,...).

Wat de kandidaat-huurders betreft, deze zullen een sms ontvangen die hen herinnert aan de jaarlijkse hernieuwing van hun kandidatuur. Veel huurders vergeten immers om een adreswijziging te melden. Het gebruik van sms'jes zal toelaten om deze verstrooide huurders te verwittigen.

« Door de huidige populaire communicatietechnologieën te gebruiken kunnen we op een meer proactieve manier antwoorden en de uitwisselingen met onze burgers vergemakkelijken » preciseert Burgemeester Emir Kir. Dit mobiele telecommunicatiemiddel zal geleidelijk worden uitgebreid naar andere diensten. Vanaf september zullen de scholen op die manier gemakkelijker kunnen communiceren met de ouders en de leerkrachten (staking, pedagogische studiedag, medisch onderzoek, ouderdag, vertragingen enz.).

Gemeentelijke eigendommen - Verhuringen

Davide Grosso
T 02 220 25 61
dgrosso@stjoost.irisnet.be